pastoor-optiek-oogzorg-slide-2

Oogmetingen bij Pastoor Optiek

Het verbeteren van uw gezichtsvermogen is ons doel. Daarvoor hebben wij vier gediplomeerde opticiens in dienst, waarvan er twee het diploma oogmeetkundige en een contactlensspecialisten-diploma hebben. Zij zijn speciaal opgeleid om u te helpen en adviseren.

Om de kwaliteit van uw ogen in kaart te brengen worden allereerst uw ogen gemeten. Naast de traditionele meting - het bekende: 'wordt het beter of slechter' - gebruiken we moderne apparatuur zoals de refractometer en de cornea-topograaf. Vervolgens is het van belang de oogdruk te meten en het netvlies te beoordelen met de oogspiegel.

Mocht er aanleiding zijn voor nader onderzoek, dan kunnen wij u doorverwijzen naar de huisarts. Vervolgens bepaalt de huisarts of een bezoek aan een oogarts nodig is. Zowel met huisartsen als met oogartsen heeft Pastoor een goede verstandhouding, waardoor een snelle doorverwijzing in vooral dringende gevallen mogelijk is.

Onze klanten krijgen om de drie jaar een oproep voor een vrijblijvende controle om de kwaliteit van het oog weer een keer na te lopen. Oogmetingen gaan hoofdzakelijk op afspraak. Hiervoor kunt u even binnenlopen of bellen.

Bel ons

Ziet u flitsen of vlekjes?

Een gaatje in je netvlies of netvliesloslating, het kan iedereen overkomen. Wie opeens flitsen of vlekjes ziet, moet zeker even langs Pastoor Optiek in Bergen.

U zit thuis rustig op de bank en opeens ziet u met een oog allerlei zwevende deeltjes en lichtflitsjes, net alsof het ver weg onweert. Of u het oog nu open hebt of dicht, u blijft die flitsen en irritante dansende vlekjes zien. Dan is het raadzaam om binnen een paar dagen bij ons binnen te stappen, want het kunnen symptomen zijn voorafgaand aan een netvliesloslating (ablatio retinae). Wanneer u daar niet aan geholpen wordt, kunt u blind worden.

Voor meer informatie, bekijk het artikel op de Gelderlander


Lees meer over de zorg voor uw oog


Top